ONZE BIEREN

Eiber Bier is een biermerk uit Den Haag. Sinds 2016 brouwen wij verschillende speciaalbieren: Smaakvolle bieren, zonder al te extreme smaakexplosies. We streven naar goede basisbieren, met af en toe een mooi exclusief bier, waarbij wordt geëxperimenteerd met lokale ingrediënten en verrassende combinaties. 

 

Daarnaast zoeken wij in onze bieren altijd naar een connectie met Den Haag. Bijvoorbeeld door een lokaal ingrediënt toe te voegen aan het bier of je vindt de connectie in de naam.

 

Eiber haalt veel inspiratie uit de verhalen over deze stad aan zee, zowel uit het heden als het verleden.

 


''Bier voor zowel de Hagenaar, als de Hagenees.

Maar voornamelijk voor iedereen die van een goed glas speciaalbier houdt.''


brouwerij met uitzicht

Sinds januari 2021 heeft Eiber Bier een eigen brouwerij. De brouwerij met 8 vergistingstanks van 1000 liter bevindt zich op een unieke locatie, namelijk op de 6e etage bij The New Farm aan de Televisiestraat in Den Haag. 

 

Dit maakt de Eiber Bier brouwerij de brouwerij met het hoogste uitzicht van Nederland. Een toekomstige ontmoetingsplek waarbij je terecht kan voor evenementen bij de kas erboven van Haags Hoog, een koffie bij buurman Roast Factory en een biertje van Eiber Bier terwijl je geniet van het prachtige uitzicht.

 


eiber-bier-den-haag
op 20 januari 2021 werden de tanks omhoog getakeld

eiber-bier-brouwer-den-haag

de brouwer: jasper

''In 2006 maakte ik voor het eerst kennis met het bier brouwen, ik begon namelijk met werken in Het Brouwcafé in Scheveningen. Ik leerde steeds meer over bier en raakte erg enthousiast over dit mooie product. Hier is dan ook mijn droom begonnen: Een Haags bier op de markt zetten.

 

Begin 2016 is Eiber Bier begonnen met het op grotere schaal brouwen en inmiddels hebben we ongeveer 75 verkooppunten in en rondom Den Haag. We brouwen momenteel onze basisbieren Hof Blond, De Baron, Zeer Hoppig Bier en Achter De Duinen. Daarnaast brouwen we jaarlijks leuke en exclusieve seizoensbieren.

 

Ik heb een afgeronde opleiding tot Brouwmeester en maak alle recepten zelf en kan echt genieten van dit mooie proces. Ik geef dan ook graag bierproeverijen waarbij ik alles vertel over dit mooie product.

 

Ik geniet ervan wanneer mensen enthousiast worden van het bier dat ik heb gebrouwen. Het lokale gevoel en het persoonlijke contact is waar Eiber voor staat en daarnaast krijgen wij veel energie van lokale samenwerkingen. Meer hierover kan je hier lezen.

 

Dat wij nu een eigen brouwerij hebben, en dan op zo'n unieke plek, is waanzinnig. En we proosten dan ook graag en vaak op de mooie toekomst voor Eiber MET JULLIE!''

 louise

''Dat Jasper zijn eigen biermerk wilde beginnen, kwam voor mij niet als een grote verrassing. Hij heeft mij nogal aangestoken met zijn passie voor bier. Ik word dan ook heel blij van een lekker speciaalbiertje op een terras. 

 

Naast dat wij een relatie hebben, hebben we dus ook samen ons eigen biermerk. En ook hierin zijn wij een goede combi! Hij is de brouwer, de bedenker van het bier, heeft het contact met de klanten en ik zorg voor het merk. Ik houd mij bezig met de marketing, pers, beheer de social media en de website. Heel fijn om zo dicht op het proces te kunnen zitten en dit samen te doen. 

 

Mijn favoriete bier is Achter de Duinen. Een lekker licht biertje en hier heb ik eigenlijk altijd wel zin in!''lokale samenwerking

En dan doelen we niet op bierlokaal of proeflokaal (ook heel leuk). Maar wij vinden het heel inspirerend om met andere lokale ondernemers toffe samenwerkingen aan te gaan. Zoals we nu bijvoorbeeld hebben gedaan met Haagse Harde, waaruit de bierworst met De Baron erin is ontstaan. Inmiddels is er ook een bierkaas ontwikkeld, hebben wij een samenwerking met koffiebranderij Roast Factory, is Eiber te vinden in de pakketjes van Haagse Schatten en zij wij een Haagse Schat. Daarnaast geven wij regelmatig een bierproeverij op de boot van The Hague Boat of een bijzondere bier & spijs proeverij met The Chocolate Shop. 

 

Lees HIER meer over onze lokale samenwerkingen. 

 Volg EIBER op Facebook. & Instagram.