ONZE BIEREN

Eiber Bier is een biermerk uit Den Haag. Eiber brouwt graag smaakvolle bieren, maar zonder al te extreme smaakexplosies. Goede basisbieren en af en toe een mooi exclusief bier, waarbij wordt geëxperimenteerd met lokale ingrediënten en verrassende combinaties. Een mooi voorbeeld hiervan is Koffie Dick. Dit bier was in het najaar van 2017 verkrijgbaar en hebben wij in samenwerking met koffiebranderij Roast Factory gebrouwen. Deze combinatie resulteerde in een blond tarwebier met een fruitige cold brew koffie. Ook hebben wij een zomerbier gebrouwen met ingrediënten (komkommer & citroenbasilicum) van UrbanFarmers, de voorheen grootste stadsboerderij van Europa. 

 

Daarnaast streven wij altijd naar een connectie met Den Haag met de door ons gebrouwen bieren. Eiber haalt veel inspiratie uit de verhalen over deze stad, zowel uit het heden als het verleden.

''Bier voor zowel de Hagenaar, als de Hagenees.

Maar voornamelijk voor iedereen die van een goed glas speciaalbier houdt.''

de brouwer: jasper

''In 2006 maakte ik voor het eerst kennis met het bier brouwen, ik begon namelijk met werken in Het Brouwcafé in Scheveningen. Ik leerde steeds meer over bier en raakte erg enthousiast over dit mooie product. Hier is dan ook mijn droom begonnen: Een Haags bier op de markt zetten en dan het liefst natuurlijk in een eigen brouwerij in Den Haag. Begin 2016 ben ik begonnen met het op grotere schaal brouwen van EIBER Bier en inmiddels hebben we ongeveer 75 verkooppunten in en rondom Den Haag. We brouwen momenteel onze basisbieren Hof Blond, De Baron, Zeer Hoppig Bier en het in juni 2019 gelanceerde bier Achter De Duinen. Daarnaast brouwen we jaarlijks graag leuke en exclusieve seizoensbieren. ''

 


louise

''Dat Jasper zijn eigen biermerk wilde beginnen, kwam voor mij niet als een grote verrassing. Hij heeft mij nogal aangestoken met zijn passie voor bier. Ik word dan ook heel blij van een lekker speciaalbiertje op een terras. Ik kan mij niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst wijn heb besteld! Al jaren hebben we het over zijn droom, wat inmiddels ook mijn droom is geworden. Samen denken we na over de toekomst van EIBER en daarnaast ga ik zoveel mogelijk mee naar toffe festivals, houd ik mij bezig met social media en de creatieve kant voor EIBER.''


'EIBER'

Wij merken dat veel mensen niet weten waar de naam vandaan komt. Wanneer je vertelt dat een eiber een ander (Nederlands) woord voor ooievaar is, zijn de reacties dan ook erg leuk. We hebben voor deze naam gekozen omdat deze vogel natuurlijk terug te vinden in het stadswapen van Den Haag. Voor ons logo hebben we alleen wel gekozen voor een meer eigentijdse uitvoering van de ooievaar. Daarnaast zitten in de naam EIBER dezelfde letters als het woord BIER, dus dat leek ons nog een mooie reden. Eigenlijk is het aan de vader van Jasper te danken, want tijdens een muziekavondje in het Paard van Troje kwam hij ineens met dit idee! We vonden het meteen lekker bekken: 'Mag ik een Eiber, alstublieft?'. Of natuurlijk voor de echte Hagenezen onder ons:

 

'Geift u mè mâh ein lekkeâh Èbâh bieâhtje'.


we love lokaal

En dan doelen we niet op bierlokaal of proeflokaal (ook heel leuk). Maar wij vinden het heel inspirerend om met andere lokale ondernemers toffe samenwerkingen aan te gaan. Zoals we nu bijvoorbeeld hebben gedaan met Haagse Harde, waaruit de bierworst met De Baron erin is ontstaan. Inmiddels is er ook een bierkaas ontwikkeld, hebben wij een samenwerking met koffiebranderij Roast Factory, is Eiber te vinden in de pakketjes van Haagse Schatten en zij wij een Haagse Schat. Daarnaast geven wij regelmatig een bierproeverij op de boot van The Hague Boat of een bijzondere bier & spijs proeverij met The Chocolate Shop. Van dat soort samenwerkingen krijgen wij veel energie en dat is ook wat wij willen blijven doen. Dat lokale gevoel hopen wij uit te dragen via ons biermerk en dat willen wij ook vooral zo behouden.

 

Lees HIER meer over onze lokale samenwerkingen. 

 


niet alleen brouwen

Met een eigen biermerk sta je niet dag en nacht te brouwen, maar doen we ook nog veel andere leuke dingen! Naast het brouwen kan Jasper namelijk ook nog heel leuk vertellen over bier. Jasper drinkt ook niet graag alleen en daarom geeft hij geregeld leuke bierproeverijen waar hij zijn brede kennis deelt over bier en ondertussen wordt er natuurlijk bier geproefd. Kijk voor meer informatie daarover onder het kopje BIERPROEVERIJ

 

Wij staan ook graag op gezellige marktjes of festivals, dus het lijkt ons leuk om jullie daar te ontmoeten! En wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom EIBER? Volg ons dan via deze website, Facebook en Instagram.

 

PROOST!

Jasper en Louise

 

 

 


Volg EIBER op Facebook. & Instagram.