#kokenmeteiber: Broodje pittige kip met chilimayonaise en Hof Blond

Een heerlijk recept voor deze #kokenmeteiber rubriek! Want wij drinken niet alleen graag bier, koken met bier vinden we ook leuk om zo nu en dan te doen! En de lekkerste recepten delen we graag met jullie. Met hierbij ons eerste recept. In dit broodje pittige kip met chilimayonaise zit ons bier verwerkt: Eiber Hof Blond. Met een heerlijke biermarinade voor de kip en ook in de chilimayonaise zit een beetje van het bier. Maar gelukkig hoeft niet alles van het flesje in het gerecht, zodat je de rest van het bier ook gewoon kan opdrinken. Perfect recept dus voor een uitgebreidere weekendlunch!

 

lunchgererecht | 25 minuten (+1 uur wachten + 6-8 minuten oventijd) | 4 personen

 

INGREDIËNTEN

  • 100 ml Eiber Hof Blond
  • 1/4 tl kerriepoeder
  • 1 1/4 paprikapoeder
  • 1 1/4 chilipoeder
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl sambal
  • 90 ml sweet chilisaus
  • 130 ml olijfolie
  • 1 tl tabasco
  • 800 g kippendij, in blokjes
  • 4 afbakbroodjes
  • 8 el mayonaise
  • 1/5 ui, fijngesnipperd
  • 1/4 komkommer, in schijfjes
  • 1 kropje minisla romaine, of een ander soort sla
  • Optie: rode ui en tomaat voor op het broodje - dit hebben wij weggelaten.
  1.  Meng 75 ml Eiber Hof Blond met het kerriepoeder, een halve tl paprikapoeder, een halve tl chilipoeder, 1/3 van de knoflook, de sambal, 50 ml chilisaus, 100 ml olie en de tabasco in een grote kom. Breng de biermarinade op smaak met peper. Schep de kip door de marinade en laat minstens 1 uur marineren.
  2. Verwarm de oven voor tot 220 graden. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 6-8 minuten af.
  3. Roer intussen de mayonaise, ui en de resterende chilisaus, chilipoeder, paprikapoeder en knoflook door elkaar. Voeg 1-2 el Eiber Hof Blond toe om de mayonaise te verdunnen en op smaak te brengen.
  4. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de kip in 7 minuten rondom goudgeel. Schenk er de marinade bij en bak nog 2 minuten tot de kip gaar is.
  5. Snijd de broodjes open en beleg met de onderste helften met de komkommer, tomaat, sla en rode ui. 
  6. Schep de kip op het broodje en een beetje van de chilimayonaise. Serveer met de rest van de mayonaise.

 

eet smakelijk & proost!

Reactie schrijven

Commentaren: 0